Elburg 2016 7de in de eindsprint

In de 10 jaar dat ik koers, is dit de eerste keer dat ik deel neem aan de ronde van Elburg. Eenmaal aangekomen bij het parcours, moet ik even slikken. Het is een mooie omloop, die dwars door de middeleeuws aandoende dorpskern van Elburg heen loopt. Hoe mooi dit dorp ook is, de kasseien strook die ik daar zie baart mij enige zorgen. Voor de rest zijn er wat asfalt stroken die vrij smal zijn, het zal een koers met vuurwerk worden.

Bij de start wordt er al direct gas gegeven, zo hard zelfs dat er een valpartij volgt in een van de chicanes. Er rijdt een groepje weg, maar deze wordt terug gegrepen door het (uitgedunde) peloton. Ik voel me zeer sterk en ook de bochten gaan vrij soepel, ik verbaas mijzelf.

Ondanks de vele aanvallen die ik probeer, komen we niet weg. Het wordt een “massa” sprint waarin ik 7de wordt en mijn broer 6de. Het eerste filmpje is van een aanval die 1 ronde duurt. Hier krijg je een mooi beeld van het afwisselende en uitdagende parcours.

Wil je meer zien of weten van de mannen onder deze helmpjes?

Check:

www.wielrennen-robin.nl/ Voor meer filmpjes!
www.wecyclingteam.nl/ Het team!
www.concept-r.nl/ Vette productontwikkelingen!

En voor het laatste nieuws:
@wielrennenrobin
@concept

 

 Geef een reactie

%d bloggers op de volgende wijze: