9de in de ronde van Lexmond 2016

Criterium van Lexmond

Criterium van Kessel

Het wielerseizoen is begonnen,  de grote koersen met de mooie namen, maar ook de nationale amateur koersen! En ook ik heb mijn eerste 4 knwu koersen achter de rug. Het weder zien van de collega renners gaat altijd met veel plezier en een beetje spanning. Wat heb jij gedaan deze winter?  Zouden de benen goed zijn? 

Voor mij was de start van het seizoen een stuk simpeler, na een maand Thailand en buikgriep wist ik vrij zeker dat de eerste koersen zwaar afzien zouden worden, en dat vooruitzicht klopte.

Het begon vorige week in Werkendam, een prachtige koers langs de Waal. En precies bij de start regen en windkracht 7! De spanning was om te snijden. De koers begon hard, maar half koers reden er wat favorieten weg inclusief mijn broer. Het peleton kwam wat tot rust. Door pech met mijn kabel bleef alleen mijn binnen blad nog functioneren, ik reed de wedstrijd uit op 1 ronde, me broer won de sprint op een bandje met Remco Bertelink.

Koers 2, een ambitieuze dit keer,  Oploo, met de elites. Deze prachtige omloop van 100 kilometer werd bemand door renners als Coen Vermeltfoort, Koos Jeroen Kers, Lars van der Vall.. en ik. De eerste 60 kilometer kon ik me aardig voorin handhaven, maar na een paar flinke versnellingen werd ik met wind mee letterlijk uit het wiel geblazen met 60 kilometer per uur. Ik zat piepedood. Imo eindigde in de kopgroep van 18 man, 14de.

En dit weekend was het wielercircus in Lexmond, een zonovergoten Lexmond. Super knecht Andre van der Poel zette ons af in Lexmond, onderweg stond er al veel wind. De start met 110 man was geneutraliseerd,  voor de veiligheid. Ik reed vrij makkelijk van voren en deed zelfs even mee in een premie sprint. Eind koers begon het feest,  een groepje reed weg en Nico Vuurens probeerde aan te sluiten, het lukte net niet.  Daarna probeerde ik met Bram Mens en Marco Kuivenhoven, we haalde het net niet. Het podium was weg. De sprint verliep echter soepel voor mij en Imo, we eindige op plekje 9 en 6 in deze koers. De eerste top 10 plek is een feit. 

In Kessel werd ik weer met mijn twee voetjes op de grond gezet,  onder grof geweld werd ik na 5 ronden overboord gekieperd. Het technische parcours speelde mij parte, maar gaf mij wel de missie voor de volgende koersen, oefenen van mijn bochten techniek. Imo won,dus bij hem ga ik afkijken. Op naar de volgende race, Oud gastel.

 Geef een reactie

%d bloggers op de volgende wijze: