5de Sloten Kampioenschap 2015

Deze blog is geschreven door mijn broer, het filmpje komt van mijn hand. Best of both worlds! ;)

Zoals ze zeggen, een goed begin is het halve werk. Vandaag weer eens wezen kijken op het circuit van Sloten, één van mijn favorieten training locaties. Het Kampioenschap van Amsterdam werd vandaag verreden, om 3 uur zou de sportklasse starten met een mannetje of 40.

Bij het inrijden merkten Robin en ik al 1 ding op, er stond me een bak wind. Dat betekende opletten geblazen. In het begin merkte ik al meteen dat er voorzichtig gereden werd, iedereen leek bang om te veel te doen met deze wind. Tevens voelde ik dat ik goede benen had en ik besloot deze meteen te laten gelden door al na 3 ronden mee te springen met een groepje. We reden een aantal ronden vooruit en ik dacht dat dit de slag was. Maar het peloton knokte zich toch terug. Eenmaal terug gepakt viel het compleet stil, blijkbaar had de achtervolging inspanning gevergd. Ik was sterk als een beer en besloot meteen weer weg te springen. Aanval is tenslotte de beste verdediging.

Een aantal mannen sloten aan, waaronder mijn broer, altijd handig een hulppion voor in de finale. We sloegen een groot gat en dit konden we uitbouwen doordat er vooral in het begin goed werd samengewerkt. Routinematig draaiden we de rondes vol. Hier en daar wat mannen die tactisch probeerden te spelen, maar verder geen bijzonderheden tot aan de laatste ronde. Het kijken begon en door het getreuzel bleek het peloton helemaal niet zo ver achter ons te zitten. Hierop besloot Robin zich maar op kop te zetten en 2 km volle bak door te rijden. Ik dook meteen in het wiel en zat goed. Drie mannen zaten minder goed en we gingen met 5 de laatste honderden meters in. Ik zette me op kop en Robin in mijn wiel om vervolgens direct een gat te laten vallen. Een moment van twijfel en 10 meter voorsprong. De bloemen waren binnen!

Misschien wat lang, maar een compleet beeld van de wedstrijd. Veel plezier met de film!

groetjes Imo

201504 ACK13 @conceptrGeef een reactie

%d bloggers op de volgende wijze: